80 km/h-s szél, 2 centis jég, felhőszakadás: 6 vármegyére adtak ki riasztást

A HungaroMet szerda esti adatai szerint 6 vármegyére adtak ki riasztást. Zivatarok, de egyre felhőszakadás miatt is.

Az akkori előrejelzésük szerint a záporok, zivatarok fokozatosan lecsengenek a kora esti órákban ezt követően csütörtök kora estig kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

6 vármegyére zivatarok miatt van figyelmeztetés:

Fotó: Met.hu

"Csütörtök estétől délnyugat felől csapadékzóna érkezése várható zivatarokkal. Az intenzívebb cellákat (amelyek rendszerré szerveződhetnek) felhőszakadás (> 25-35 mm csapadék), jégeső (~1-2 cm átmérő) és viharos (~70-80 km/h) széllökés is kísérheti" - írja a met.hu.

Zalában felhőszakadás is lehet:

Fotó: met.hu

FRISSÍTÉS!

Ma hajnalban a HingaroMet frissítette a veszélyjelzését, ami alapján már 10 vármegyére van riasztás zivatarok miatt, négyre pedig felhőszakadás miatt. 

"A ma éjféli órákat követően délnyugat felől egy nagyobb kiterjedésű záporos, zivataros rendszer átvonulása valószínű, amelyen péntek reggelig északkelet felé helyeződve várhatóan az ország északkeleti harmadának kivételével nagyobb területen valószínűek zivatarok" - írják a honlapjukon.

"Az éjszaka átvonuló rendszer környezetében helyenként viharos (60-80 km/h) széllökés, néhol felhőszakadás (25-35 mm) kialakulhat, illetve a Dunántúlon néhol jégesőre (1 cm alatti átmérővel) is van esély" - írja a HungaroMet.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra