Konzerv levest evett a nő: nem sokkal később teljesen lebénult - Fotó

Az alig 23 éves nő az orvosok szerint az életéért küzd, miután egy fertőzött konzervlevesből evett.

A brazil származású Claudia de Albuquerque Celada egy csereprogram keretében az amerikai Colorado államban található Aspenben dolgozott, amikor egy nap felmelegített egy konzervlevest. Most azt gyanítják, nem melegítette fel eléggé, és ez okozhatta a vesztét. Mint ahogyan arról a Daily Mail beszámolt, a lány a leves elfogyasztása után hirtelen rosszul lett: szédülni kezdett, homályosan látott és nehezen kapott levegőt. Majd egy nap minden izma feladta, 24 órával később pedig nyaktól lefelé teljesen lebénult.

Eleinte még a kórház orvosai is tanácstalanok voltak, mígnem két hét után végre sikerült megtalálniuk páciensük heves reakciójának okát: botulizmus, azaz az idegek életveszélyes fertőzése, amelyet egy a levesben lévő baktérium váltott ki. Kiderült, hogy a súlyos mérgezést a Clostridium botulinum nevű baktérium okozta. Ha nem megfelelően hűtik vagy nem egyenletesen melegítik a konzervált ételeket, akkor nem pusztulnak el.

Az orvosok több mint 50 napja küzdenek a fiatal nő életéért, aki lélegeztetőgépen van. Felépülése még hónapokat, éveket is igénybe vehet.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra