Gyakran volt dejá vu érzése a tanárnőnek: sokkolta az orvos diagnózisa

Egy ideje már súlyos fejfájások gyötörték a 39 éves nőt, sőt, gyakran volt de ja vue érzése is. Egy orvosnál tett látogatása derített fényt az okára. Sokkolta.

Az angol Kirsty Connellt régóta súlyos fejfájások gyötörték, sőt, egyre gyakrabban az volt az érzése, hogy már nem a testében van, hanem máshol. Látta magát autót vezetni vagy főzni, miközben a valóságban a szupermarket közepén állt éppen. Amikor a fejfájások egyre erősebbé váltak, az orvosa neurológushoz küldte. Ő először egy úgynevezett hormonfüggő migrént diagnosztizált nála, de elküldte egy MRI-vizsgálatra is. Ott derült ki a szörnyű igazság: a nőnek agydaganata van.

Fotó: braintumourresearch.org

Egy lassan növekvő tumor találtak a fejében, így alig egy hónappal később az orvosok felnyitották a koponyáját, és eltávolították a csontjai egy részét. Sőt, sikerült a daganat minden, szemmel jól látható részét eltávolítaniuk. Az úgynevezett Agytumor-kutató szervezet egyik tagja rá a tanárnő példáján keresztül rámutat: Connell esete sajnos nem egyedi eset. Minden harmadik ember ismer valakit, aki agydaganatban érintett.

Címlapfotó: 123rf.com-illusztráció

24 óra