Rose életét megmentette: brutális összeget fizettek a Titanic legendás "ajtójáért"

Kalapács alá került az 1997-ben 11 Oscar-díjat nyert Titanic című film egyik ikonikus díszlete, egy ajtó. Emlékezetes: a történet szerint ez az ajtó mentette meg Rose életét. De csak az övét.

Elárverezték azt a híres fából készült panelt, amely a Titanic című film főszereplőjét, Rose DeWittet mentette meg a jeges óceánból. Jack Dawsont azonban nem. Az ajtó 718 750 amerikai dollárért, azaz 262 516 250 forintért cserélt gazdát a Heritage Auctions által a texasi Dallasban rendezett globális árverésen. Ezzel az amerikai aukciósház szerint az "árverés királya" lett.

Fotó: Profimedia/RedDot

James Cameron instruálja Dicapriot és Winsletet Titanic forgatásán.

Az Oscar-díjas film ikonikus kelléke évek óta vita tárgya volt. Az internetezők egy része szerint ugyanis Jack is elfért volna rajta, így ő is túlélhette volna a tragédiát és a történet happí enddel érhetett volna véget.  

Az aukciósház szerint a fából készült panelt gyakran tévesen "ajtónak" nevezték. Valójában azonban "az első osztályú társalgó bejárata feletti ajtókeret része" volt. A fapanelen kívül más "Titanic" kellékek is az aukció legkelendőbbjei közé tartoztak: a hajó prototípusa például 125 ezer dollárért (45,6 millió forint), a hajó kormánykereke 200 ezer dollárért (73 millió forint), Rose sifonruhája pedig 118 750 dollárért (43,3 millió forint) kelt el.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra