Most érkezett: 24 évesen autóbalesetben hunyt el a maratoni világcsúcstartó Kiptum

Vasárnap késő este szenvedett autóbalesetet a hazájában, halálhírét a családja és a rendőrség is megerősítette a kenyai médiának. A maratoni világcsúcstartó Kelvin Kiptum 24 éves volt.

A sportoló haláláról az AP hírügynökség is beszámolt a sportoló egy barátjára hivatkozva. Kiptum ült a volánnál abban az autóban, amely helyi idő szerint este 11 óra körül letért az útról a Kenya délnyugati felföldjén fekvő Kaptagetben - egy olyan régióban, ahol sok kenyai hosszútávfutó edz. Kiptum edzője, a Ruandából származó Garvais Hakizimana és egy női kísérője szintén a járműben ült. Hakizimana szintén meghalt a balesetben, a nő pedig súlyosan megsérült - közölte a rendőrség.

Az első vizsgálatok szerint Kiptum elvesztette uralmát a jármű felett, letért az útról és egy fának ütközött, majd az autó 60 méterrel arrébb egy árokban kötött ki

- idézte a Daily Nation című lap az illetékes rendőrtisztet, Peter Mulinge-t .

Fotó: Profimedia/RedDot

Kiptum a mintegy tíz hónappal ezelőtti londoni győzelmekor.

Sebastian Coe, az atlétikai világszövetség elnöke "megdöbbenésének és mély szomorúságának" adott hangot. "Egy hihetetlen atléta hihetetlen örökséget hagy maga után, nagyon fog hiányozni nekünk" - írta az X-en. Kiptum alig több mint négy hónappal ezelőtt 2:00:35 órás világcsúccsal nyerte meg a chicagói maratont. Ezzel 34 másodpercet javított Eliud Kipchoge korábbi rekordján, és ő volt az első ember, aki 2:01:00 óra alatt futotta le hivatalosan a távot.  

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra