Ezekkel a trükkökkel a karácsonyfád sokkal tovább fog tartani - Fotók

Mire kell figyelni a karácsonyfa tárolásakor és felállításakor? Hogy tart majd a legtovább a fánk? Most elárulunk pár trükköt.

Az, hogy mikor állítják fel a karácsonyfát és hogyan díszítik fel, minden egyes családnál más és más. Szabályok ma már nincsenek. Egy dologban azonban mindenki egyetért: a fának minél tovább frissnek és erősnek kell maradnia. Legalábbis ez a legtöbbek terve és vágya. De hogyan lehet ezt megvalósítani? tehetünk ezért bármit is? Nos, most ebben fogunk segíteni neked!

Karácsonyfa ápolási tippek

Nagykereskedők helyett közvetlenül a termelőtől vásárolj

Az, hogy meddig tart a karácsonyfa,már a vásárlásnál eldőlhet. A közvetlenül a termelőtől vásárolt karácsonyfa általában frissebb, mint a nagykereskedőnél vásárolt, mivel csak röviddel az eladás előtt vágták ki. Ha nagykereskedőtől vásárolsz karácsonyfát, azt gyakran két-három héttel korábban vágják ki.

Fotó: 123rf.com-illusztráció

Keresd az intenzív színt és az erős tűleveleket

A nagy választék miatt gyakran nehéz felismerni az egészséges és friss fát. Két dologra azonban ügyelhetsz, ami a tűleveleket illeti. Először is, intenzív színűnek kell lenniük, másodszor pedig rugalmasnak és keménynek. Ezekre figyelj, ha mehfogod a fát! Vizsgáld meg nyugodtan!

De ezzel még nincs vége - az sem mindegy, hol tároljuk és hol állítjuk fel!

Lapozz a folytatásért!

24 óra