"Ez rossz?" - Egy 13 éves fiú ölte meg az anyját: lefotózta és elküldte a barátainak

Álmában, újszülött hóga mellett gyilkolta meg az anyját a fiatal fiú - a tragédia egy részlete különösen megdöbbentő. 

Az amerikai Florida államban található Hialeah városában megrázó gyilkosság történt: a 13 éves Derek Rosa október 12-én tárcsázta a rendőrséget, majd elmesélte nekik, hogy megölte 39 éves édesanyját, Irene Garciát. Az asszony épp az újszülött húgával aludt az ágyban a New York Post beszámolója szerint. A rendőrség nyilvánosságra hozta a hangfelvételt, amelyben a srác a rendőröknek mesélte el a szörnyűséget.

"Lefényképeztem és elmondtam a barátaimnak. Ez rossz?"

- kérdezte a fiú a segélyhívást fogadó nőtől.

A kiskorú azt is hozzátette: "Most éppen nálam van a fegyver". Aztén azt is elárulta, először magát is le akarta lőni. "A szobámban van egy kés, a nappaliban pedig egy pisztoly" - tette hozzá Derek. A beszélgetés 18 percig tartott, akkor ért véget, amikor a rendőrség kiért a házhoz. A padlót vér borította. "Nagyon sajnálatos, hogy ez a tragédia megtörtént" - mondta a fiú apja, José Rosa, aki szerint a gyereke "nagyon békés". 

A feltételezett elkövetőt egy fiatalkorú bűnelkövetők számára fenntartott rehabilitációs intézetbe vitték Miamiban. Az ügyészség szerint több késszúrással végezte ki az anyját, az indítéka egyelőre ismeretlen. Gyilkossággal vádolják és bíróság elé állítják.

Címlapfotó: Hialeah Police

24 óra