30 éve egy meccsen szúrták hátba késsel: így néz ki a 49 éves Szeles Mónika - Fotók

Még 20 sem volt, de már a világ legjobb teniszezői közt tartották számon: egy Steffi Graf rajongó azonban derékba törte a karrierjét.

1993. április 30. - a nap, ami örökre megváltoztatta Szeles Mónika életét. A jugoszláv állampolgárságú, de magyar felmenőkkel rendelkező fiatal lány üstökösként robbant be a teniszezők közé, és akadt egy Günter Parche nevű férfi, aki nem tudott beletörődni, hogy kedvence, Steffi Graf uralkodása akár véget is térhet. A hamburgi Rothenbaumban rendezett tenisztornán a férfi egy késsel a kezében ugrott be a pályára és egész egyszerűen hátba szúrta az akkor 19 éves Szelest. Évekig nem tudott visszatérni, s bár a testi sebei begyógyultak, a lelkiek talán azóta sem. Az egykori világelső az evés rabja lett és súlyos depresszióval küzdött.

1995-ben tért vissza a pályára, és bejutott az US Open döntőjébe, ám ott alulmaradt - épp Steffi Graffal szemben. Korábbi sikereinek ezután már nem sikerült a közelébe érnie, 2003-ban indult el az utolsó versenyén, majd bejelentette a visszavonulását. Ezt követően már emberként igyekezett maradandót alkotni, legyőzte a démonjait, több sikerkönyvet is írt. Hosszú évek óta Floridéban él, 2014-ben pedig egy 81 éves milliárdos üzletemberhez ment hozzá. Életrajzi könyvében ugyanakkor megdöbbentő dolgokat árult el az életéről, és a 30 évvel ezelőtti támadásról is. 

"Leszúrtak, a teniszpályán, tízezer ember előtt" - írja könyvében, 49 évesen pedig ma már kevesen ismernék fel!

FOTÓK: egy késes támadás tette tönkre az életét - így él ma Szeles Mónika
  • Szeles Mónika
  • Szeles Mónika
  • Szeles Mónika
  • Szeles Mónika
  • Szeles Mónika

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra