Először repült a világ legmagasabb nője, így fért csak be az utasszállítóba - Fotók

Idén töltötte a 25-öt, egy ritka betegség miatt nőtt rekord magasságúra. Most egy nem mindennapi történettel van címlapon. 

A Guiness Rekordok könyve tavaly októberben ítélte oda a címet Rumeysa Gelgi-nek, aki a 215,16 centiméteres magasságával a legmagasabb élő nő lett a világon. A török nő méretéért részben egy ritka betegség felelős: az úgynevezett Weaver-szindróma. Ez egy veleszületett kór, aminek köszönhetően a betegek homloka széles, a füleik nagyon, a lábaik pedig deformáltak. A fiatal lány a méretei miatt járást segítő eszközökre szorul, de a legtöbbször kerekesszékben ül. Bár az ülés is megterhelő a számára, így most komoly fejtörést okozott egy légitársaságnak, amikor kiderült, hosszú órákon át kell repülnie egészen San Francisco-ig.

via GIPHY

Illik tudni: a fiatal lány 2014-ben már szerepelt a Guinness könyvben - akkor a világ legmagasabb élő tinédzsereként. Azóta a nemzetközi figyelmet arra használta fel, hogy kampányoljon más ritka betegségekben szenvedő társaiért. "Minden hátrányt az előnyödre fordíthatsz, ezért fogadd el magad olyannak, amilyen vagy. Legyél tisztában a lehetőségeiddel, és tedd meg a legtöbbet, amt tudsz" - bátorította a világot a lány a Guiness-rekord bejelentésekor.

Most a repülőútja miatt került címlapra: hat ülést kellett átalakítani, hogy beférjen - Szenzációs kép érkezett!

Döbbenetes képek állni sem tud órákig, így repült életében először a 215 centis nő
  • A világ legmagasabb nője
  • A világ legmagasabb nője
  • A világ legmagasabb nője
  • A világ legmagasabb nője

Címlapfotó: Instagram/rumeysagelgi

24 óra