Közleményt adtak ki: mérges pókok leptek el egy nógrádi falut

Az önkormányzat a közösségi oldalán figyelmeztette a lakosságot, hogy a település közepén lévő tó környékén furcsa pókok jelentek meg. Egyes házakba is beköltöztek.

"A Telepüsésünk közepén lévő tó környezetében lakók jelzéssel éltek újonan megjelenő pókok jelenlétéről, amelyek a lakóházak udvarán, de még egyes lakóházakban is előfordult" - írja a Facebook-oldalán Tarnazsadány önkormányzata. Azt is hozzáteszik: a pókok megjelenésének feltehetően az aszály és szárazzás az oka. "A lakókörnyezetben pár lakó jelezte a pókok megjelenését" - folytatják, majd az is kiderült, felvették a kapcsolatot Természetvédelmi Osztállyal, ahol megpróbálják beazonosítani a fajt, és ha nem védettek, intézkedhessenek az irtásáról.

"Addig kérjük az itt lakók figyelmét, hogy fokozottan figyeljenek és kerüljék a tó környezetét, főleg a fiatalok! Ahol megjelennek, ott kérjük a lakókat, hogy jelezzék a pontos feltérképezés érdekében a lakcímük megjelölésével akár engem akár képviselőmet" - írják, további tájékoztatást pedig a ksőbiekre ígérnek.

Az atv.hu közben arról ír, hogy a  képek alapján valószínűleg a hazánkban védettséget élvező szongáriai cselőpókról lehet szó, aminek csípése a darázséhoz hasonló és mérgező.

Címlapfotó: 123rf.com-illusztráció

24 óra