Riasztás az egész országra: ez vár ránk szombaton

Az Országos Meteorológiai Szolgálat friss előrejelzése szerint az egész országra elsőfokú riasztás van érvényben.

A TWN.hu információi szerint szombaton délnyugaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, míg másutt a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás szűrt napsütés várható. "Helyenként alakulhat ki zápor, zivatar, a délnyugati tájakon inkább az eső lesz a jellemző. Az északi szél megélénkül, kevés helyen meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 28 és 32 fok között alakul, de a felhős délnyugati részeken ennél több fokkal hűvösebb idő valószínű. Késő estére általában 17 és 25 fok közé hűl le a levegő" - írja a met.hu.

Fotó: met.hu

A met.hu-n megjelent veszélyjelzésből az is kiderült, szombaton országszerte lehet számítani zivatarokra, így minden megyére figyelmeztetést adtak ki. "Nyugaton, délnyugaton a záporok mellett egy-egy zivatar nem zárható ki már a reggel folyamán. Nagyobb eséllyel azonban napközben van esély zivatar kialakulására, elsősorban az északi országrészben, valamint a Dunántúl nyugati és déli részein" - írják.

Fotó: met.hu

"Késő délutántól a Duna-Tisza közén és a Dél-Alföldön is előfordulhat zivatar. Estére, késő estére fokozatosan délnyugat, dél felé korlátozódik a csapadék. A zivatarokat intenzív csapadékképződés (ált. 10-20 mm, néhol ~25-30 mm sem kizárt), átmeneti szélerősödés (~ 50-55 km/h) és apró szemű jég kísérheti" - olvasható a honlapjukon.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra