A mellnagyobbítás, mint önbizalomnövelő eszköz

Te azok közé a nők közé tartozol, aki elégedett teljes mértékig a mellformájával? Ha igen, akkor szerencsésnek mondhatod magad, hiszen a legtöbben túl nagynak, túl kicsinek, formátlannak, laposnak vagy épp lógónak találják melleiket.

Az idő múlása az emlőkön is nyomot hagy, főként akkor, ha több gyermek szoptatásán, vagy egy draszktikusabb súlycsökkenésen vagyunk túl. Napjainkban már többféle lehetőségünk van arra, hogy változtassunk állapotunkon. 

Az Aesthetica Orvosi Központ mellnagyobbítása például azoknak nyújt megoldást, akik kevésnek gondolják mellük nagyságát. A statisztikák azt mutatják, hogy a 2000-es évek óta 48%-kal emelkedett a mellnagyobbítással kapcsolatos plasztikai beavatkozások száma. Mindez pedig azt jelzi, hogy a nők önbizalma csökken, próbálnak megfelelni az elvárásoknak.

Miért növekedett a mellplasztika száma?

Nemcsak a mell nagyobbítására van egyébként igény, hanem sokan fordulnak korrekció miatt is plasztikai sebészhez. Gyakori igény van a mellfelvarrásra, kisebbítésre, illetve a két mell közötti különbség eltüntetésére. Sokan egészségügyi okok miatt vagy lelki problémáik megoldásaként választják a mellplasztikát. 

Kérdésként merülhet fel bennünk, hogy vajon miért a XXI. században emelkedett meg a műtéti beavatkozások száma? A válasz a társadalmi elfogadottságban, a modern technológia és műtéti eljárások bevezetésében keresendő. A biztonságos implantátumok miatt már nem kell azon aggódnia a pácienseknek, hogy egy külső behatás vagy rossz anyagminőség miatt mikor fog szétrobbani testükben az idegen anyag.

Kik választják?

Miután már nem csupán a kiváltságosok és a gazdagok engedhetik meg maguknak a plasztikai beavatkozásokat, egyre többen választják ezeket a megoldásokat. Azok, akik a műtétre vállalkoznak, általában korábban önértékelési zavarokkal, párkapcsolati problémákkal küzdöttek, így melleik állapota miatt önbizalmukat is elvesztették. Miután változtattak külsejükön, a legtöbben visszanyerték lelki egészségüket is.

Néhányan, mint például Angelina Jolie, azt is meglépik, hogy megelőzésként, súlyosabb, akár halálos kimenetelű betegség elkerülése érdekében, levetetik melleiket és helyére implantátumot ültetnek. Bár a színésznő lépése drasztikusnak mondható, és hazánkban nem is támogatott az ilyen típusú eljárás, mégis sokak figyelmét felhívta a szűrővizsgálatok fontosságára.

A mellnagyobbításról

A mellnagyobbítás során a legmodernebb műtéti eljárásokat alkalmazzák a plasztikai sebészek. A leginkább a természetes hatásra törekednek amellett, hogy formásabb és teltebb melleket kapjon a páciens. Minden esetben előzetes konzultációra kerül sor, ahol a kívánt alak eléréséhez kiválasztják a megfelelő implantátumot.

Az egyéni adottságokat figyelembe véve többféle műtéti technika alkalmazható, így a személyre szabott terv alapján haladva biztosan tökéletes lesz a végeredmény. A minőségi szilikongéllel töltött implantátum beültetése után a szoptatásnak sem lehet akadálya.

mellműtét