Azt mondta a kislány, "apa", majd meghalt - Nem ismerték fel az orvosok a betegségét

Alig tudott már beszélni, utolsó erejével az apját szólította, akivel az arcuk összeért. Már a szülők sem tudtak segíteni az alig öt éves kislányon.

Borzasztó tragédia gondolkodtatja el a szülőket világszerte. Egy négyéves kislány tragédiája, ami elkerülhető lett volna, ha egy picit is gondosabb kezek közzé kerül. A család két hónappal korábban érkezett Killesterbe Indiából, már megszokták az új otthonukat, bizakodva néztek a jövőbe. A kislány azonba megbetegedett, kórházba vitték, ahol az orvosok azt mondták a szüleinek, hogy a lányuk köhögését egy gyulladás okozza. Hazaengedték.

Aztán rosszul lett. "Mi a baj?" - kérdezgette az apja Ahana-t, akinek elszállt minden ereje, majd váratlanul az eszméletét vesztette. A feje apja karján támaszkodott, az orra és szája vérezni kezdett. December 3-án, délután 4 óra 10 perckor a kislány elhunyt. "Az a tény, hogy az utolsó szava az volt, hogy "apa", minden nap, minden másodpercben kísért engem" - mondta Varun Singh az Independentnek. Felesége, Nalini húsz percig próbálta újraéleszteni a kisányt, de hiába. Már a kiérkező mentősök sem segíthettek.

Fotó: 123rf.com-Illusztráció

A szülők szerint minden nagyon gyorsan történt, 10-15 perc alatt. "Biztosak voltunk benne, hogy semmi komoly, hogy csak influenza. Soha nem gondoltuk, hogy ez olyasmi, ami elveheti az életét" - mondta Nalini Singh. A család otthonát lezárta a rendőrség, a szülőket egy hotelbe vitték át, a lányuk holttestét pedig egy halottkém vizsgálta meg: Ahana halálát streptococcus okozta. Gyermekkorban ez a leggyakoribb bakteriális fertőzés. A családot egy orvosi rendelő sem fogadta, mondván, tele vannak. A kórház, ahol semmilyen vizsgálatot nem végeztek a kislányon, egy közleményben nyilvánított részvétet.

Amíg Ahana a hullaházban feküdt, az apja fél órán át gyermekdalokat énekelt neki.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra