Egész nap a kirakatban ül egy kutya, megható, hogy miért

Egy észak-hesseni ékszerész beagle-je az internet slágere, egész nap gazdája üzletének kirakatában fekszik.

Minden nap kényelembe helyezi magát ékszerész gazdája hesseni üzletének kirakatában Lady Scapa, egy régi kanapé a fekhelye ott lassan tizenkét éve. 
Az 55 éves Ulf Stracke-t a négylábú mindig elkíséri a munkába, és azóta mindig itt várja meg a munkanap végét. Az órásmester-ékszerész a kezdetekben szigorúan lázadt ez ellen a szokás ellen, mert meg volt győződve róla, hogy csak "elrondítja" a kirakatot.

Most egy interjúban azonban elmondta, nagyon nagyot tévedett.

"Egyszercsak rájöttünk, hogy a kutya a kirakatban vonzza a figyelmet" - mondta az férfi a Hessenschaunak, aki egy ideje már saját maga küldi a kirakatba dolgozni Scala-t. Mert ez a "munka" meg is hozta a gyümölcsét. És nemcsak a Stracke boltja előtt megálló járókelők ragadnak mágnesként az üzlet ablakára, a kutya a közösségi oldalon is egyre nagyobb sztár. Az ékszerekről készült képek fele annyi like-ot sem kapnak, mint a négylábú.

Így a gazdája már egy jótékony akcióhoz is bevetette a kutyalányt. Adománygyűjtő akciót indított a városi menhely számára, és egy csinos összeget sikerült összekalapozniuk így. 

Címlapfotó: Instagram/juwelierstracke

24 óra