Nem érte el a barátnőjét Zsolt, hajnalban tört be az Óbudai Zsinagógába, hogy megkeresse - Videó

Gyorsított eljárásban született ítélet annak a 39 éves férfinak az ügyében, aki alig másfél hónapja tört be az Óbudai Zsinagógába. A barátnőjét kereste.

Nem mindennapi bűncselekmény ügyében született jogerős ítélet - értesült a TWN.hu. Az ügyészség tájékoztatója szerint egy 39 éves nem érte el telefonon a barátnőjét, ezért a munkahelyére ment, hogy megkeresse. "A terhelt 2022. május 14-én hajnalban az Óbuda Zsinagógához ment, mert az ott dolgozó barátnőjét nem tudta telefonon elérni. A férfi először becsengetett a személyzeti bejáratnál, majd mivel nem sikerült bejutnia, távozott. Nem sokkal később visszament az épülethez, a személyzeti bejárat ajtajára felszerelt biztonsági kamerát letépte, majd ismét odébbállt" - írja közleményében az ügyészség, majd hozzáteszik: a férfi harmadszor is felbukkant.

Információink szerint berúgta az ajtót, bement az épüetbe, ahol egy másik ajtót is tönkretett. "Később az imaház egyik oldalánál elhelyezett, konyhaként működő konténerépület több redőnyét is megrongálta és a kilincsét is letörte" - fogalmaz az ügyészség. A zsinagóga ajtajainak megrongálásával csaknem 80.000 forint, a konténerépület megrongálásával pedig további több mint 100.000 forint kárt okozott. 

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé, amelynek eredményeként a bíróság a vádlottat 240.000 forint pénzbüntetésre ítélte. Amennyiben nem fizet, fogházban kell leülnie. Az ítélet jogerős.

Címlapfotó: Youtube/ScreenShot

24 óra