Hogyan igazodjunk el a természetesként reklámozott kozmetikumok útvesztőjében?

A natúrként emlegetett kozmetikumok több csoportra oszthatók, eszerint lehetnek természetes hatóanyagokat tartalmazók szintetikus, natúrkozmetikumok, toxikológiai, bőrgyógyászati és kozmetológiai tapasztalatok alapján kifejlesztett, biokozmetikumok és biodinamikus biokozmetikumok.

Amennyiben régóta szeretnénk áttérni a természetes megoldásokra, érdemes körülnéznünk a BIOLA Webshop széles kozmetikum választékában

Mit jelentenek az egyes kategóriák?

Fontos tisztába kerülnünk az egyes alcsoportok jellemzőivel, ugyanis a reklámokban hirdetett termékek közül nagyon sokban bár fellelhetők természetes összetevők, ezek mégis szintetikus közegbe ágyazottan találhatók meg. Szerencsére könnyen informálódhatunk, elég megnéznünk az INCI listát, és hamar kiderül, ha vegyi szemléletű kozmetikumról van szó, amelybe belekerült néhány természetes komponens. Ezen növényi hatóanyagok kiemelésével hajlamosak teljes mértékben natúrként beállítani ezeket a készítményeket, de az igazság az, hogy az első kategória tartalmaz nem természetes, vegyi anyagokat is.

Következzen a második alcsoport, a natúrkozmetikumok, amelyeknél már elvárt, hogy bizonyos konzerváló szereket, ásványi olajokat, GMO összetevőket, szintetikus fényvédőket ne tartalmazzanak, illetve valamennyi növényi alkotóelem feltétlenül megtalálható legyen bennük. Ennél az esetnél a gyártók meghatározzák, hogy milyen összetevőktől mentes az adott készítmény.

Biokozmetikumok és biodinamikus biokozmetikumok

Ezen csoportokba tartozó termékeket mindig tanúsítani kell, vagyis évente ellenőrzi a kijelölt szervezet, mindezt a saját feltételrendszere szerint végzi el. Az ellenőrzés során nem csupán a bio alapanyagokra helyeződik a fókusz, hanem a gyártástechnológiára, a receptúrára, a címkézésre, raktározásra egyaránt.

Kizárólag ezt követően kaphatja meg a termék a bio tanúsítást, a magyar BIOKONTROLL meglehetősen szigorú feltételrendszerhez köti mindezt. A már említett BIOLA Webshop saját fejlesztésű termékeinek palettájában több mint 200 hiteles biokozmetikum tanúsítvánnyal rendelkező készítményt találunk. 

S amely kozmetikumok már megkapták a bio tanúsítást, továbbvihetők a Biodynamic Federation Demeter International e.V. feltételrendszere szerinti tanúsításra is, s így megkaphatják a Demeter logót. Ez utóbbi termékek két szervezet ellenőrzése során is megfelelnek, joggal tekinthetjük őket a legtermészetesebb opcióknak. Esetükben több mint 66% biodinamikus termelésből származó növényi összetevőről van szó. A BIOLA Webshopban ezen termékekből is bőségesen találhatunk a kínálatban.

Válasszunk felelősséggel, adjuk meg bőrünknek a legjobbat!

A biodinamikus biokozmetikumok jelentik a legfelsőbb szintet, esetükben a növényvédőszer-maradványoktól sem kell tartanunk, ha tehát a leghatékonyabb, legkíméletesebb, legtermészetesebb megoldásokat keressük, bőven van választási lehetőségünk.

24 óra