Sokk a szülőszobán: 26 ujjal és egy lábbal térdén született a kislány - Senki nem vette észre

Sokkot kaptak a szülei: kislányuk súlyos beteg. Mint kiderült, a kislány 26 ujjal született, hüvelykujj nélkül és egy lábbal a bal térde magasságában!

A család álomgyermeke, Alice 2021. december 31-én született Saint-Quentinben, az érkezése azonban sokkolta az orvosokat is, akik a terhesség három trimesztere alatt semmit nem vettek észre a rendellenességekből. A picit az amiens-i kórházba szállították, majd alig hét hónappal később Laurin-Sandrow-szindrómát diagnosztizáltak. Ezt a genetikai rendellenességet eddig csak néhány esetben dokumentálta az orvosi szakirodalom. Alice édesanyja most a L'Aisne nouvelle nevű portálnak mondta el:

"Nagyobb esélyünk volt a lottónyereményre".

Fotó: 123rf.com-illusztráció

Az anya kevéssé érti a genetikai betegséget és annak következményeit a gyermek életére nézve. "Csak azt akartuk, hogy egészséges legyen" - mondta, majd hozzátette: nem érti, miért nem fedezték fel a problémát korábban, a terhességi ellenőrzések során. Sőt, az apa szerint úgy tűnt, minden a legnagyobb rendben van. Több műtét és amputáció után Alice 80 százalékban mozgássérültnek számít. Szülei nem tudnak óvodai helyet találni neki, azóta is a nagyszülők vigyáznak a 2 éve skislányra.

A nőgyógyászt viszont beperelte a család, és meglepő dolgok derültek ki!

Lapozz a folytatásért!

24 óra