VIDEÓ! Engedte 10 éves lányát vezetni, börtönt kérnek az apára

Előkerült a felvétel

Járművezetés tiltott átengedésének vétsége és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi ellen az ügyészség. Az apa 2020 februárjában egy Kiskunhalas környéki településen megengedte a 10 éves lányának, hogy autót vezessen. A lány biztonsági öve sem volt bekötve és az autóban ült a 11 éves bátyja is.

A vádirat szerint a férfi 2020. február 23-án, délután, egy Kiskunhalas környéki település belterületén adta át a kormányt a 10 éves lányának. Az autót az apa indította be, majd a kislány körülbelül 200 méteren át vezetett, a biztonsági öve sem volt bekötve. A vádlott ez idő alatt az anyósülésen ült. "Az egészet végignézte a lány 11 éves bátyja is, aki a hátsó ülésen ült. A lány vezetését az apa a telefonjával felvette. A felvételt közzétette egy internetes közösségi portálon és az elvált feleségének is elküldte." - írja az ügyészség a honlapján

Az apa azzal, hogy az autó vezetését átengedte a koránál fogva járművezetésre alkalmatlan lány részére, amit a szintén kiskorú bátyja is látott, a nevelési kötelességeit súlyosan megszegte és veszélyeztette mindkét gyermeke testi és erkölcsi fejlődését. "A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség járművezetés tiltott átengedésének vétségén kívül 2 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével is vádolja" - írják a honlapon.

Az ügyész felfüggesztett börtön, valamint foglalkozástól és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Címlapfotó: Youtube/ScreenShot

24 óra