VIDEÓ! Engedte 10 éves lányát vezetni, börtönt kérnek az apára

Járművezetés tiltott átengedésének vétsége és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi ellen az ügyészség. Az apa 2020 februárjában egy Kiskunhalas környéki településen megengedte a 10 éves lányának, hogy autót vezessen. A lány biztonsági öve sem volt bekötve és az autóban ült a 11 éves bátyja is.

A vádirat szerint a férfi 2020. február 23-án, délután, egy Kiskunhalas környéki település belterületén adta át a kormányt a 10 éves lányának. Az autót az apa indította be, majd a kislány körülbelül 200 méteren át vezetett, a biztonsági öve sem volt bekötve. A vádlott ez idő alatt az anyósülésen ült. "Az egészet végignézte a lány 11 éves bátyja is, aki a hátsó ülésen ült. A lány vezetését az apa a telefonjával felvette. A felvételt közzétette egy internetes közösségi portálon és az elvált feleségének is elküldte." - írja az ügyészség a honlapján

Az apa azzal, hogy az autó vezetését átengedte a koránál fogva járművezetésre alkalmatlan lány részére, amit a szintén kiskorú bátyja is látott, a nevelési kötelességeit súlyosan megszegte és veszélyeztette mindkét gyermeke testi és erkölcsi fejlődését. "A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség járművezetés tiltott átengedésének vétségén kívül 2 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével is vádolja" - írják a honlapon.

Az ügyész felfüggesztett börtön, valamint foglalkozástól és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Címlapfotó: Youtube/ScreenShot

24 óra