NE EDD MEG! Rovarirtóval lehet szennyezve az IKEA egyik terméke!

Veszélyes terméket hív vissza az IKEA, blokk nélkül is visszaveszik.

Az IKEA visszahívja a 20118942 cikkszámú, 2021.02.13. minőségmegőrzési idejű KNÄCKEBRÖD FLERKORN sokmagvas ropogós kenyeret (250 g) - írja honlapján a svéd vállalat, közleményekbóül pedig kiderült, milyen problémát találtak a termékkel.

"A termék csekély mértékben olyan szezámmagot tartalmazhat, amely etilén-oxid rovarirtószerrel érintkezhetett. Ezen anyag rendszeres, sokáig tartó fogyasztása egészségügyi problémákat okozhat, ezért a termék fogyasztása nem javasolt."

A vállalat töbek között arról is beszámol még, hogy az általuk forgalmazott összes élelmiszert folyamatosan tesztelik, hogy megfeleljen az élelmiszerekkel kapcsolatos szabályozásoknak és előírásoknak, illetve az IKEA által megfogalmazott minőségi követelményeknek.

Fotó: IKEA

"Így jutott tudomásunkra az is, hogy a 20118942 cikkszámú KNÄCKEBRÖD FLERKORN sokmagvas ropogós kenyérben (250 g) felhasznált szezámmag kis mennyiségű etilén-oxidot tartalmazhat."

Eddig senki nem jelezte, hogy bármilyen problémát okozott volna a termék, az árusítását azonban azonnal felfüggesztették, a terméket pedig visszahívták. 

Megkérjük azon vásárlóinkat, akik rendelkeznek 20118942 cikkszámú, 2021.02.13. minőségmegőrzési idejű KNÄCKEBRÖD FLERKORN sokmagvas ropogós kenyérrel (250 g), hogy a terméket ne fogyasszák el, hanem hozzák vissza bármelyik IKEA áruházba, a Svéd Finomságok Boltjába. A visszavételhez nem szükséges a vásárlást igazoló blokk vagy nyugta bemutatása - írják.

Címlapkép: 123rf.com

24 óra