BÉCSI TERRORTÁMADÁS: ez a 20 éves férfi az egyik elkövető! - Videók

Feltételesen szabadult 2019 decemberében a hétfő este Bécsben elkövetett terrortámadás egyik elkövetője. Megrázó felvételek készültek a támadásokról.

Példátlan terrortámadás érte az osztrák fővárost hétfőn este, amelynek a hátterében az Iszlám Állam áll. A legfrisseb adatok szerint eddig 4 halottja és 17 sebesültje van a terrortámadásnak, az egyik áldozat egy rendőr. A Kronen Zeitung híre szerint a támadássorozat eddig egyetlen azonosított elkövetőjének priusza volt. A férfi megpróbált korábban Szíriába utazni, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz. 22 hónap börtönt kapott tavaly áprilisban, ám decemberben feltételesen szabadlábra helyezték.

A férfi sajtóhírek szerint egy AK-47-es fegyvert és egy machete-t is vitt magával, amikor a támadásokat elkövette. Mivel ezek nem engedélyezetek Ausztriában, így feltehetően illegális forrásból származtak. Az is kiderült, hogy 9 perccel azok után, hogy az első lövést leadta, a férfi halott volt. A nagy erőkkel a helyszínre vonuló rendőrök végeztek vele, holttesténél 8 órán át, reggelig helyszíneltek, mielőtt elszállították.

Szakértők szerit kizárt, hogy egyedül tervelte volna ki a támadásokat, így nagy erőkkel keresik a társait. Az elkövetőről előkerült egy fotó is!

Megrázó felvételek a támadásról - ő az egyik elkövető!

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra