Koronavírus gyanújával vitték kórházba a gyömrői nőt!

A helyi signaltv.hu írta meg az esetet, a mentőszolgálat azóta megerősítette.

"Egy középkorú nőt szállítottak kórházba a mentők csütörtökön délután az egyik gyömrői háziorvosi rendelőből. A körzeti orvos hívta a mentőszolgálatot, miután a beteg több, a koronavírusra jellemző tünetet produkált, és pár napja jött haza Olaszországból." - írják, majd azt is hozzáteszik: a nő a vírus olaszországi terjedése miatt félbeszakadt Velencei karneválon vett részt, ahonnan vasárnap ért haza.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Országos Mentőszolgálat (@orszagosmentoszolgalat) által megosztott bejegyzés,

Csütörtökön lázasan kereste fel háziorvosát, aki a tüntetek és az olaszországi tartózkodás miatt azonnal értesítette a mentőket, akik teljes védőfelszerelésben szállítottak a hölgyet a Szent László kórházba - írja a signaltv.hu. A vonatkozó protokoll szerint most két hetes megfigyelés, és speciális vizsgálatok várnak rá, hogy kiderüljön, koronavírussal fertőzött-e a gyömrői nő, vagy egyéb megbetegedésben szenved.

Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője a gyömrői portál megkeresésére közölte: a  jelzett esetben fertőzés gyanúja miatt hívták a mentőket, ezért a kórházba szállítás során a személyzet a protokollnak megfelelően használta az egyéni védőfelszereléseket.

Címlapfotó: Facebook/mentok

24 óra