Ez okozhatta Kobe Bryant szörnyű balesetét - Kiszivárgott a rádióbeszélgetés

Hatszáz méterre emelkedett, majd nagy sebességgel, váratlanul zuhanni kezdett Kobe Bryant-ék gépe.

Az egész világot sokolta a hír, elhunty Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers korábbi kosárlabdajátékosa. A sportoló 13 éves kislányával és másik hét személlyel együtt helikopterrel indult el egy kosártornára, amikor vasárnap délelőtt a felszállás után nem sokkal a földbe csapódtak Calabasasnál, alig 50 kilométerre Los Angelestől. Sajtóhírek szerint már megvan a lehetséges ok, ami a tragédiát okozhatta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kobe Bryant (@kobebryant) által megosztott bejegyzés,

A hivatalos szövetségi vizsgálat természetesen még tart, ami azt hivatott feltáni, mi okozhatta a világot megrázó tragédiát. Sajtóhírek most arra utalnak, hogy az időjárás jelentős szerepet tölthetett be a szörnyű tragédiában. Egy rendőrségi szóvivő elárulta ugyanis, vasárnap reggelre a gépeiket a földre parancsolták a rossz látási körülmények miatt. Normál esetben 1-2 gépük folyamatosan járőrözik, ám vasárnap olyan sűrű köd volt a környéken, hogy őket sem engedték repülni. Kobe Bryanték mégis útnak indultak.

Az ESPN egy neve elhallgatását kérő forrásra hivatkozva a helikopter és a torony rádióbeszélgetéseiről is beszámolt. "Eszerint a helikopter helyi idő szerint kicsivel 9 óra után szállt fel a John Wayne repülőtérről. A légi irányítóknak többször is figyelmeztetniük kellett a pilótát, amiért túl alacsonyan repült, ráadásul ő is megerősítette, hogy aznap nagyon sűrű volt a köd. A gép nem sokkal háromnegyed 9 előtt 600 méterre emelkedett, majd váratlanul zuhanni kezdett, végül egy hegyoldalnak csapódott: ezen információkat a Flightradar24-en is rögzítették. Az első vészhívás 9:47 perckor érkezett a balesetről. A gép állítólag az emelkedést követően rendkívül gyorsan, 72 km/h-s sebességgel zuhant." - írja a Blikk.hu.

Kobe Bryant 1996 és 2016 között játszott az NBA-ben, végig a Los Angeles Lakers színeiben. Ötszörös bajnok, kétszeres olimpiai bajnok volt, az év legértékesebb játékosának is megválasztották.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra