"Láttam, ahogy égnek az utasok!" - Megszólalt a mezőörsi baleset szemtanúja

Két autó ütközött frontálisan a 81-es számú főúton vasárnap reggel Mezőörsnél. Az autókban heten égtek halálra.

Az egész országot megrázta a tegnapi baleset híre: az ütközés során ugyanis mindkét autó kigyulladt, utasaiknak így esélye sem volt a túlélésre. A Bors híre szerint egy Opel egy előzés után sodródott ki és csapódott neki a szemben érkező Audinak. Mire a mentők kiértek, senkin nem lehetett már segíteni.

A lap munkatársainak sikerült beszélnie annak az osztrák autónak a tulajdonosával, akit megelőzött az Opel sofőrje a tragédia előtt. "Michael Braun rémült kiskutyáját szorongatva, remegő hangon mesélte, hogy az Opel irtózatos sebességgel kezdett bele az előzésbe, majd a sofőr elvesztette uralmát a jármű fölött, és belement az Audiba. Braun kiszállt a kocsijából, segíteni akart, de a hőhatás miatt nem mehetett a lángoló autók közelébe." - írja a lap..

Íme borzasztó tragédia képei!

Segélykiáltást nem hallott. Egy másik, neve elhallgatását kérő magyar szemtanú azt mondta lapunknak: ő szállt ki elsőként a karambolozó kocsikhoz. Látta, hogy az egyik autó sofőrje a kormányra borult, de akkor már olyan forróság uralkodott a felcsapó lángoktól, hogy nem tudott közelebb menni és segíteni. Tehetetlenül nézte végig, amint a tûz felemészti a két kocsit és utasait.

Sajtóhírek szerint az egyik áldozat egy háromgyermekes apuka, és egy 37 éves nő és 9 éves kisfia is elhunyt a balesetben.

Címlapkép: Police.hu

24 óra