Világraszóló csalás: lebukott a Bear Grylls „túlélőművésze”!

Azt mutatta be, hogyan lehet túlélni extrém terepen - most kiderült, a műsorban nagyon sok a kamu.

Egy szakértő elemezte Bear Grylls műsorait és megállapította, sokszor még rosszabb helyzetbe is kerülhet a próbálkozó, ha megfogadja a tanácsokat. Ráadásul a címszereplőnek semmilyen végzettsége nincs ahhoz, hogy túlélési tippeket adhasson.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bear Grylls (@beargrylls) által megosztott bejegyzés,

 

Feljutott a Mount Eerestre, gumicsónakkal átjutott az Atlanti-óceánon és szolgált a brit hadsereg különleges egységénél, az SAS-nál is, de ezek egyike sem adhatott neki olyan tudást, mint amit a televízióban magának tulajdonít.

"Grylls trükkjeit Les Stroud elemezte; ő 28 éve oktatja túlélésre a katonákat. Stroud szerint Grylls szinte mindig futva közlekedik, ami a legrosszabb taktika ismeretlen terepen, hiszen egy bokaficam könnyedén a kaland és egyben az élet végét jelentheti. Bár a kamerák előtt jól mutat, az életben nem tanácsos vízesések alatt vagy folyókon átgázolni, hiszen ez szintén balesetveszélyes, ráadásul a hideg víztől gyorsan ki is hűlhet az ember." - írja az Origo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bear Grylls (@beargrylls) által megosztott bejegyzés,

 

Korábban munkatársai is név nélkül pakoltak ki róla. Sokszor a történet szerint kietlen tájon, szabad ég alatt aludt, az igazság azonban, hogy egy kényelmes szállodában pihent ehelyett. De béreltek már neki lovat is, amit a sorozatban elvileg a vadonban szelidített meg.

Sokaknak természetesen már az sem tetszett, hogy ha Bear Grylls veszélyes terepen jár, kik azok, akik felveszik mindezt. Természetesen operatőrök tucatjai mennek vele.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bear Grylls (@beargrylls) által megosztott bejegyzés,

 

 

A csalás vádjára a sorozatot adó Discovery először annyival reagált, hogy a biztonság és az egészség megőrzése előrébb való a virtusnál, később pedig újravágták a sorozatot, majd az epizódok elejére kiírták, hogy a szereplő néha segítséget is igénybe vett – írta az Origo.

24 óra