De édes! Ötéves lett György herceg - ezt kapta a születésnapjára

Tortákkal, lufikkal és gyertyafújással ünnepelték György herceg ötödik születésnapját a brit királyi családban vasárnap.

A Bors híre szerint a "kisherceg tiszteletére több tucat rokon és vendég tette tiszteletét a Buckingham-palotában az elmúlt napokban, az ünneplés ugyanis már a hét elején elkezdődött. Szülei kérésére csak szerény ajándékokkal lepték meg a kisfiút, és Katalin azt is kikötötte: elektronikus kütyükről, okostelefonokról és tabletekről szó sem lehet, egyelőre ezeket nem használhatják gyermekei."

 

György herceg híres szülei igyekeznek hétköznapi életet biztosítani a picinek, aki látszólag épp olyan kis eleven és mosolygós srác, mint kortársai. A szülinapjáról nyilvánosságra hozott képeken is ez látszik.

 

"Vilmos nemrég elárulta, hogy az ő gyermekkorát igencsak megkeserítette, hogy már kiskorától kezdve folyton fegyelmeznie kellett magát. Ezért eldöntötte, hogy megóvja csemetéit ettől a szenvedéstől, s egyelőre nem árulja el Györgynek, hogy egyszer talán király lesz belőle. A brit királyi családban ugyanis ő a harmadik a trónöröklődési rendben." - írja a Bors.

A kis herceg a születésnapja alkalmából nem akármilyen ajándékot kapott, ugyanis a királyi családnál hagyomány, hogy ezüst érméket adnak a gyerekeknek, ami szerencsét hoz nekik az életben. György egy ritka 5 fontos érmét kapott, ami Szent Györgyöt és a sárkányt ábrázolja új kiadásban.

 

24 óra