"Ez nem a mi királynőnk!" - Hatalmas vita Erzsébet királynő szobráról - Fotók

Tökéletes lett? Vagy csapnivaló? II. Erzsébet királynő halálának második évfordulója alkalmából egy észak-írországi kerület életnagyságú szobrot állított az uralkodónak. De nem mindenki van elragadtatva.

Nem csak Észak-Írországban, Nagy-Britanniában is heves vitát vált ki a néhai II. Erzsébet királynő új bronzszobra. Az életnagyságú alkotást az Antrim kastély területén avatták fel a hétvégén, nem sokkal a hosszú életű uralkodó halálának második évfordulója előtt. A kritikusok szeirnt azonban bődületes kudarc. A királynőt ábrázoló képmás fejkendőt és steppelt mellényt visel. Bal alkarjáról egy kézitáska lóg le. Térdig érő szoknyát és csizmát is visel. Tekintete enyhén felfelé irányul.

"A királynőt méltóságteljes pózban ábrázolják, „ami tükrözi méltóságát, állhatatosságát és a közszolgálat iránti egész életen át tartó elkötelezettségét”

- olvasható a megyei tanács közleményében.

Fotó: Profimedia/RedDot

Ez az egyik első szobor, amely a királynőt ábrázolja az országban. Neil Kelly megyei polgármester a közlemény szerint „gyönyörűnek” nevezte Anthony Brennan művész alkotását. A közösségi médiába kikerült képek alatt azonban kommentcunami pusztít: záporoznak a nem éppen pozitív kritikák a látogatóktól!

Hogy miket írnak? S hogy néz ki az alkotás? A következő oldalon mutatjuk!

Lapozz a képekért!

24 óra