"Ez nem a mi királynőnk!" - Hatalmas vita Erzsébet királynő szobráról - Fotók

A Facebook-felhasználók gúnyosan reagálnak a kerületi önkormányzat bejegyzésére. „Sajnálom, de ez biztosan nem a mi néhai királynőnk” - olvasható az egyik barátságosabb komment.

„Őszintének kell lennünk, semmiben sem hasonlít a királynőre” - mondta a BBC-nek Vera McWilliam, aki az Ulster Unionista Párt képviseletében az Antrim és Newtownabbey kerületi tanácsban ül. A BBC szerint a kastélypark egyik látogatója, Richard nagyon csalódott volt. „Bárki is rajzolta ezt, szemvizsgálatot kellene végeznie” - mondta. A szobor „nem volt jó”. Akadnak azonban olyanok is, akik szeirnt semmi gond az emlékművel. „Nagyszerű, szerintem tökéletesen megcsinálták” - idézett a BBC egy Francis nevű férfit.

Fotó: Facebook/ANBorough

A szobrot a királynő hitvesét, Fülöp herceget ábrázoló régebbi bronzszobor mellett helyezték el, aki öltönyben és kissé előrehajolva látható. A két alakot az alkotót két corgie-val - az Erzsébetet mindig körülvevő kiskutyákkal - egészítette ki „Legalább a kutyák jól néznek ki” - írta egy cinikus Facebook-felhasználó

Címlapfotó: Facebook/ANBorough

24 óra