Hollywood gyászol: 42 évesen hunyt el az X-Men sztárja

Többek között Hugh Jackman oldalán is játszhatott az X-Men-ben, alig 42 éves korában legyőzte a kór a srámso színészt.

Elhunyt el Adan Canto. A színász halálhírét többek között ügynöke, Jennifer Allen is megerősítette a The Hollywood Reporter című amerikai lapnak. Azt is elárulta, a férfi halálát vakbélrák okozta, amiről haláláig hallgatott a nyilvánosság előtt. "Adan olyan mély lélekkel rendelkezett, amit kevesen ismertek igazán. Akik megpillantották, örökre megváltoztak" - áll a közleményben, majd hozzáteszik: "Sokaknak nagyon fog hiányozni".

A 42 éves színész a mexikói Ciudad Acuñában született, de az Egyesült Államokban, Texasban nőtt fel. A kamera előtt végzett munkája mellett énekesként, gitárosként és filmesként is dolgozott. Alig kilencévesen debütált színészként a Keserédes csokoládé című mexikói drámában. A nagy áttörést pedig 2013-ban a "The Following" című thriller-sorozat hozta meg számára, amiben Kevin Bacon oldalán játszhatott.

Legismertebb szerepei közé tartozik a kolumbiai politikus Rodrigo Lara Bonilla a Narcos-ban és Sunspot az "X-Men: Az eljövendő múlt napjai-ban. A hollywoodi legenda, Kiefer Sutherland az Instagramon gyászol. "Úgy tűnik, mostanában túl sok ilyen posztot kellett írnom, de a szívem szakad meg Adan Canto elvesztése miatt. Olyan csodálatos lélek volt" - írta a közös képükhöz.

Adan Cantot a felesége, Stephanie, és két gyermekük, a hároméves Roman Alder és a másfél éves Eve Josephine gyászolja. A képükhöz Stephanie azt írta: "Örökké kedvesem, hamarosan találkozunk".

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra