Csak 10%-ban kelet-európai Sváby András - íme a genetikai tesztjének pontos eredménye

Kíváncsi volt, ezért genetikai tesztet végeztett magán Sváby András. A Heti Napló műsorvezetője Bochkor Gábor műsorában kotyogta ki ezt.

“Miért ne mondhatnám azt, hogy roma vagyok? Honnan tudod, hogy nem vagyok? Ki tudja? Mondjuk pont tisztában vagyok, mert elvégeztettem egy ilyen genetikai tesztet, van bennem az ég világon minden" - ezeket a gondolatokat Sváby András osztotta meg az ATV #Bochkor című műsor felvételén, ahol az elmúlt napok egyik érdekes színházi sztorija is téma volt. “A Thália Színházban a Martin McDonagh darabjából készült A nagy kézrablás című előadást felújították, és a múlt szombati premier előtt néhány nappal a szerzőt képviselő ügynökség megkereste a Tháliát és azt mondták, hogy nem járulnak hozzá, hogy a fekete komédia afroamerikai szereplőjét egy elmaszkírozott, azaz kisminkelt, feketére sminkelt fehér színész játssza” - nyitotta meg a vitát Bochkor Gábor a Naphire.hu információi szerint. Farkasházi Réka, Szandi, L. L. Junior és Sváby pedig hosszas szócsatát is vívott.

No de mi is áll pontosan Sváby genetikai tesztjében? Erre a felvételt követően a Naphire.hu kérdezett rá. “Aszkenázi zsidó 48,6%, görög, dél olasz 20% ír, skót, wales-i 14%, kelet-európai 10%, finn 3%, skandináv 3%, olasz, 1,4 %. Bennem aztán tényleg minden van, amit el tudsz képzelni. Úgyhogy én erre kíváncsi voltam. Nagyjából azt mutatta ki, amit én amúgy is tudtam, és amit gondoltam magamról. Örültem a görögnek, a dél olasznak a zsidó az nem volt meglepetés, ír, skót, wales-i azt nem tudtam, de az, hogy kelet-európai csak 10 %, az meglepett” - mondta Sváby a lapnak.

Hogy mit gondolnak egyébként a Thália színházzal kapcsolatos botrányról a a műsor vendégei, az vasárnap este 20:50.kor az ATV #Bochkor című műsorból kiderült a Heti Napló Sváby Andrással után.

Címlapfotó: Instagram/svaby_andris

24 óra