Gyógyíthatatlan beteg a népszerű magyar humorista

Éveken át nem tudták, mi lehet vele...

"Én tényleg szembenéztem a halállal! Most már persze viccelődök ezen, mert szerintem az életet csak így szabad élni. De valóban nagy volt a baj" – árulta el a Blikknek Orosz Gyuri.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?? Orosz György humorista (@oroszgyuri) által megosztott bejegyzés,

A humoristánál gyerekkorában diagnosztizáltak egy foltot a szervezetében, de sose foglalkozott vele, mert nem fájt neki. Aztán jöttek a tünetek. "Öt évig voltam folyamatosan lázas. A körzeti orvosom rendszeresen elküldött vérvételre, de azok semmi kirívó eredményt nem mutattak." - mesélte a humorista, aki megjárta a fertőző osztályokat, a Crohn-betegségre végül egy orvosi asszisztens hívta fel a figyelmét.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?? Orosz György humorista (@oroszgyuri) által megosztott bejegyzés,

"Ekkor jött a java: a létező összes tükrözésben részem volt. De legalább kiderült, hogy életveszélyben vagyok. Merthogy már egy kézilabda nagyságú gyulladt rész volt bennem, a bélrendszerem, a gyomrom, az epém mind gyulladt volt. Az orvosom szerint a fájdalomtól sikítva kellett volna magzatpózban fetrengenem a padlón" – mesélte a lapnak Orosz, akit végül négy órán keresztül műtöttek, hogy megszabadítsák a gyulladástól. 

Azóta kerüli a stresszes életet, züöldséget, gyümölcsöt pedig nem ehet.

Mi a Crohn?

A Crohn-betegség kialakulásának okait még most sem sikerült megfejteni. A legvalószínűbb, hogy genetikai eredetű az emésztőrendszer gyulladásával járó kór. Lassan kialakuló, de tartós panaszokat okozó krónikus betegség. 

Címlapkép: Facebook/oroszhumor

24 óra