Lehull a lepel: ezért kellett meghalnia Jacknek a Titanicban!

Több, mint 20 évvel a bemutatója után James cameron elárulta a titkot.

"A mozitörténelem egyik legérthetetlenebb halála egyértelműen Jack Dawsoné. A rajongók több, mint két évtizede frusztráltak, amiért a románcnak ilyen módon szakadt vége. Miért nem férhetett oda Jack az ajtóhoz? Rose miért nem szorított neki helyet maga mellett? A rendező, James Cameron szerint ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Elmondása alapján a felvétel előtt egy órával jött az az ötlet, hogy a fiú nem éli túl a katasztrófát." - írta a tv2.hu.

 

A post shared by 0.4K❤️? (@tifanicx) on

 

˝Tragikusnak, keserédesnek kellett lennie. Úgy értem, számomra egy szerelmi történetben az energia átadása olykor kétirányú. Ebben az esetben ez az életenergia átadása a másik félnek.˝- mesélte a portál szerint Cameron.

A rendező érvei szerint Jack önmaga helyett Rosenak adta ˝azt a szikrát, ami a túléléshez elengedhetetlen volt˝ és ˝egy újabb esélyt adott neki, hogy éljen˝.

˝Megígérteti vele, hogy a lány soha nem szegi meg az ígéretét, ez egy fogadalom arra, hogy nem adja fel az életét. Az irnóia az volt, hogy Rosenak el kellett engednie őt, de valójában a szerelme soha nem hagyta el a nőt, mert a szikra, amit átadtak neki, benne él tovább. Tehát Jacknek meg kellett halnia.˝

Cameron tavaly egy interjúban azt mondta, meglepi, hogy még ma is ezen vitatkoznak az emberek.

 ˝Ha túlélte volna, a film végének nem lett volna értelme.˝- tette hozzá.

24 óra