Ettől az egy fűszertől lesz a rántott hús kívül ropogós, belül szaftos: mindenki elkéri majd a receptet, ha így készíted

Ha azt szeretnéd, hogy kívül ropogós, belül omlós rántott húst kapj végeredményként, akkor mindenképp próbáld ki ezt a szuper egyszerű konyhai trükköt.

A tökéletes rántott hús titkát sokan keresik, de ritkán találják meg

A rántott hús talán az egyik leggyakrabban készített étel a magyar konyha világában, mégis rengetegen küzdenek azzal, hogy tökéletes legyen a végeredmény. A hús gyakran túl száraz lesz, túl zsíros vagy épp a panír válik el a hústól, mintha csak rá lenne dobva. Sokan próbálkoznak különféle trükkökkel, újfajta zsemlemorzsákkal, duplázott rétegekkel, pihentetéssel vagy forró olajfürdővel, de az eredmény gyakran még így is kiábrándító. Nem is beszélve arról, amikor az étel külseje már majdnem odaég, belül viszont nyers marad a hús, vagy amikor kiszárad a belseje, mert túl sokáig sütöttük. Sokan azt hiszik, a siker csakis a hús minőségén vagy az olaj hőfokán múlik, de van egy kevésbé ismert, ám annál hatásosabb konyhai titok, amit kevesen alkalmaznak, pedig éppen ez döntheti el, hogy a végeredmény egy belül szaftos hús lesz-e, miközben kívül aranybarna és ropogós panírt kapunk. És a legjobb az egészben? Ez a trükk filléres, gyors, és semmi extra hozzávalót nem igényel, csak egy apró, de meglepően erőteljes fűszert, amit talán eddig még soha nem adtál a rántott húshoz.

VIDEO
Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel

 

Lapozz!

24 óra