Ettől az egy fűszertől lesz a rántott hús kívül ropogós, belül szaftos: mindenki elkéri majd a receptet, ha így készíted
Egy csipetnyi szerecsendió, és új szintre emelkedik a panírozás
A titok kulcsa a szerecsendió. Ez az illatos, meleg tónusú fűszer, amit általában krumplipüréhez, besamelmártáshoz vagy süteményekhez használunk, valóságos csodát tesz a panírozott húsokkal, ha tudod, hogyan alkalmazd. A trükk rendkívül egyszerű: a zsemlemorzsába még a panírozás előtt keverj el egy csipetnyi frissen reszelt vagy őrölt szerecsendiót. Nem kell sok, mindössze egy késhegynyi is elég belőle, a hatása így is hihetetlen lesz. A szerecsendió természetes zsíroldó és húskiemelő tulajdonságainak köszönhetően nemcsak aromásabbá teszi a bundát, hanem segít abban is, hogy a hús belseje szaftos maradjon, miközben a külseje ropogósra sül. Emellett fűszerként serkenti az emésztést, és segíthet abban is, hogy ne legyen olyan nehéz a gyomor a rántott ételek fogyasztása után. Több séf szerint a panírmorzsába kevert fűszerek – különösen a szerecsendió – javítják a hőeloszlást a sütés során, így nem ég meg olyan könnyen a kéreg, mégis jól átsül a hús. Ha egyszer kipróbálod ezt az apró trükköt, garantáltan nem fogsz többé panírozni nélküle, a vendégeid pedig nem értik majd, miért olyan tökéletes minden egyes falat.
Leadfotó: 123rf