Nem az oregánó, nem a bazsalikom: ettől az összetevőtől lesz mennyei a bolognai
2025. 06. 11. 18:30
De még mielőtt elárulnánk a másik titkos összetevőt, egy pár gondolat arról miért működik ennyire jól a tej/tejszín a bolognai szószban.
Kiegyensúlyozza az ízeket: a paradicsom savasságát enyhíti, nem lesz túl „csípős” vagy savanykás az összhatás.
Gazdagítja az állagot: a tejtől a szósz testesebb, sűrűbb lesz anélkül, hogy liszttel kellene sűríteni.
VIDEO
Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Lágyabb húsíz: a tej segíti a hús rostjainak puhulását, így omlósabb, lágyabb textúrát kapunk.
És íme az extra tipp: szerecsendió
Ha már újítasz, érdemes megfontolni egy csipetnyi szerecsendió hozzáadását is a tejjel együtt. Ez az apró lépés tovább fokozza a szósz komplexitását anélkül, hogy elvonná a figyelmet a fő ízekről.