Nem az oregánó, nem a bazsalikom: ettől az összetevőtől lesz mennyei a bolognai

De még mielőtt elárulnánk a másik titkos összetevőt, egy pár gondolat arról miért működik ennyire jól a tej/tejszín a bolognai szószban.

Kiegyensúlyozza az ízeket: a paradicsom savasságát enyhíti, nem lesz túl „csípős” vagy savanykás az összhatás.

Gazdagítja az állagot: a tejtől a szósz testesebb, sűrűbb lesz anélkül, hogy liszttel kellene sűríteni.

VIDEO
Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel

Lágyabb húsíz: a tej segíti a hús rostjainak puhulását, így omlósabb, lágyabb textúrát kapunk.

És íme az extra tipp: szerecsendió

Ha már újítasz, érdemes megfontolni egy csipetnyi szerecsendió hozzáadását is a tejjel együtt. Ez az apró lépés tovább fokozza a szósz komplexitását anélkül, hogy elvonná a figyelmet a fő ízekről.

Összefoglalva: Ha legközelebb bolognait főzöl, ne csak a szokásos fűszerekhez nyúlj. Adj egy esélyt a tejnek vagy tejszínnek – lehet, hogy ezzel az egyszerű lépéssel készíted majd életed legjobb bolognai szószát.

Címlapfotó: 123rf.com-illusztráció

24 óra