Soha többé nem lesz csomós a tejbegríz, ha beveted ezt a trükköt: tökéletesen krémes végeredményt kapsz majd

Csak egy dologra kell odafigyelned ahhoz, hogy életed legfinomabb csomómentes tejbegrízét kapd.

Krémes, selymes, hibátlan: végre olyan lesz a tejbegríz, amilyet mindig is szerettél volna

A tejbegríz sokunk számára a gyerekkor egyik legkedvesebb ízemléke. Ez az egyszerű, de annál nosztalgikusabb fogás nemcsak az ebédlőasztalokon, hanem gyakran a betegágy mellett, nagymamáink ölében is megjelent, amikor egy kis lelki (és testi) gyógyírre vágytunk. A tej, a búzadara és a cukor hármasa már önmagában is ígéretes, hiszen a melegség és otthonosság érzését idézi fel, mégis, bármennyire is könnyűnek tűnik, a tejbegríz készítése nem mindig és nem mindenkinek megy zökkenőmentesen. Az egyik leggyakoribb probléma, amivel sokan szembesülnek, az a bosszantó csomósodás. Márpedig a csomós tejbegríz nemcsak az étel állagán ront, de az élvezeti értékén is sokat veszít. Különösen gyerekek körében lehet sorsdöntő, hogy a tejbegríz selymes-e vagy sem: egy rosszul sikerült fogás örökre megutáltathatja velük ezt az egyébként csodás édességet. A csomók elkerülése érdekében sokan különféle módszerekkel próbálkoznak: van, aki gyors keveréssel próbálja lekövetni a forró tejbe szórt grízt, mások szűrőn passzírozzák át, sőt, egyesek botmixert is bevetnek a végső simaság érdekében. Ám ezek a módszerek nemcsak bonyolultak, de sokszor nem is hoznak tartós eredményt.

VIDEO
Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok

 

Lapozz a részletekért!

24 óra