Soha ne tedd ezt a fűszert forró olajba: veszélyes reakció indulhat be!

Ha te sem szeretnéd, hogy kellemetlen ízű legyen az étel, amit főzöl, vagy épp az egészséged károsodjon, akkor semmi esetre se hevítsd ezt a fűszert forró olajban.

Problémás lehet

A főzés során rengeteg praktikát alkalmazunk, hogy az ételeink ízletesebbek és aromásabbak legyenek. A különböző fűszerek hevítése elengedhetetlen a megfelelő ízhatás eléréséhez, hiszen az olajba kerülve az illóolajok és egyéb összetevők kioldódnak, felerősítve ezzel az ételek ízvilágát. Azonban nem minden fűszert szabad forró olajba dobni, ugyanis egyesek kémiai reakcióba léphetnek a hővel, ami nemcsak az ízt rontja, hanem veszélyes lehet az egészségre nézve is. Van is egy különösen népszerű fűszer, amit sokan helytelenül használnak, és kifejezetten problémás lehet, ha közvetlenül forró olajba tesszük. Hogy miről is van szó pontosan, a következő oldalról megtudhatod!

VIDEO
Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel

 

Lapozz!

24 óra