Kicsi hálószoba - nagy ötletek: ezek a legjobb őszi dekorációk

Az ősz az év egyik legszebb időszaka. Amikor októberben elkezdenek hullani a fákról a levelek, akkor minden színesbe öltözik. Ilyenkor mindenki szeret egy kicsit több időt a szabadban tölteni, hogy kiélvezze az utolsó napsugarakat. Mivel azonban este korábban lemegy a nap, többet vagyunk otthon, a négy fal között. Éppen ezért nem mindegy, hogy az mennyire komfortos, hangulatos. Egy kis őszi dekorációval azonban sokat dobhatunk rajta, könnyen őszi menedékké varázsolhatjuk a belső teret.

A helyes színpaletta megválasztása

Ősszel szeretjük a színeket. A sárga, a zöld, a barna, a mustársárga, az olíva és a tégla szintén olyan árnyalatok, amelyek meleg hangulatot teremethetnek odabent. A rusztikus vörös vagy a mélynarancs és az aranysárga nemcsak a ruháink színei lehetnek, hanem a kiegészítőké és a dekorációké is.

Otthonos minőségi ágyneműhuzatokat is választhatunk ebben a színben, így azok amellett, hogy funkcióval rendelkeznek díszként is megállják a helyüket. A hálószoba egyik legfontosabb eleme az ágy és annak berendezése. De fontos, hogy ne csak a párnahuzatokat cseréljük le őszre, hanem az ágyneműhuzatot, a plédet, a takarót és a függönyt is.

Ezek a színek az ősz esszenciáját idézik meg. Különféle elemeken keresztül építhetjük be az otthonunkba, mint a nappaliban a szőnyeg, a konyhában a konyharuha vagy a vágódeszka. Ha lecserélünk ilyen apróságokat, akkor nem egy újabb tökös dísznek kell helyet találni a komódon, hanem az amúgy is használt eszközeinket variálhatjuk egy kicsit. Így még a főzés meg a tévézés sem lesz egész évben ugyanolyan.

Természetesség az egész otthonunkban

Amikor megérkezik az ősz, akkor egyre több a tök, a sütőtök, a szezonális koszorú, a termés, a levél, amelyek a vizuális érdeklődést helyezi előtérbe. Ezek a természetes elemek az ősz alapvető szimbólumai, amelyek fokozhatják a dekorációnk szezonális hangulatát. Kerülhet pár sütőtök a konyhába az ablakba, tehetünk egy koszorút a bejárati ajtóra, emellett készíthetünk díszes tálat termésekből a nappaliba.

Néhány ilyen dísz akár még az illatokért is felelhet. Fontos, hogy ilyenkor olyan fűszereket és ételeket fogyasszunk, amelyek önmagukban is az őszre emlékeztetnek bennünket. Ez lehet fahéj, alma, sütőtök fűszer egyaránt, hiszen mindegyik az ősz érzését idézhetik elő, szezonálisabbá varázsolhatják a teret.
Ne feledkezzünk meg a világításról se!
Fontos, hogy mivel ilyenkor korábban megy le a nap, így egyre sötétebb lesz az otthonunkban. Az általánosan használt lámpák mellett érdemes lehet plusz világítást elhelyezni az otthonunk egyes részeibe, amik hívogató légkört teremthetnek az őszi időszakban. Egy füzér, egy hangulatos gyertya vagy egy üvegben elhelyezett vékony világítás mind segítenek abban, hogy ne érezzük magunkat annyira bezárva.

VIDEO
Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat

24 óra