26 napig is eláll és friss marad a banán, ha így tárolod: nem fog bebarnulni

Ha ezt csinálod, nem barnul be

A banán tehát gyorsan érik, így hamar pépessé és barnává válik, van azonban egy olyan bevált konyhai praktika, melynek segítségével a gyümölcs hosszabb ideig eltartható lesz. Csupán annyit kell tenned, hogy a banánt a héjával együtt darabokra vágod, majd egy befőttes üvegbe teszed, amit beraksz a hűtőszekrénybe. A trükk segítségével a gyümölcs 26 nap után is friss marad, a héja pedig élénksárga - ha azonban nem szeretnéd felszeletelni a banánt, akkor a szakértők azt javasolják, hogy tartsd hűvös és árnyékos helyen, maximum 12 fokon, ha ugyanis ennél melegebb a hőmérséklet, a banán gyorsabban érik és barnul be.

 

Leadfotó: 123rf

VIDEO
Szerelmi horoszkóp

banán