Lövések a golfklubnál: ez a férfi Donald Trump támadója az FBI szerint - Fotók

Két hónappal a Donald Trump (78) volt amerikai elnök elleni merényletkísérlet után a jelek szerint egy újabb támadási kísérletet hiúsítottak meg a biztonsági erők a republikánus elnökjelölt ellen.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) azt feltételezi, hogy egy felfegyverkezett férfi megpróbálta lelőni Trumpot, miközben az amerikai Florida államban lévő West Palm Beachen lévő klubjában golfozott. Trumpnak nem esett baja, a gyanúsítottat pedig letartóztatták. Ha a feltételezett támadás beigazolódik, az újabb eszkalációt jelentene a november 5-i elnökválasztás előtti, amúgy is heves választási kampányban.

Fotó: Profimedia/RedDot

Az incidens helyi idő szerint vasárnap kora délután történt. A Secret Service, amely az Egyesült Államokban a magas rangú politikusok védelméért felelős, a jelentések szerint a gyanúsítottat Trumptól néhány száz méterre, a golfpályát körülvevő kerítés melletti bokrokban fedezte fel, és tüzet is nyitott rá. A gyanúsított állítólag ezután egy autóval menekült el, a puskát és egy kamerát hátrahagyva. Nem sokkal később egy autópályán, a tetthely közelében tartóztatták le. Az indítéka egyelőre tisztázatlan. A média szerint a gyanúsított egy 58 éves építési vállalkozó Észak-Karolina államból, aki a közösségi médiában számos politikai megjegyzést tett - többek között Trumpot bírálta - a CNN szerint.

Mára virradóra kiderült a férfi neve és a fotói is futótűzként terjednek! Lapozz a folytatásért!

Lapozz a folytatásért!

24 óra