Lövések a golfklubnál: ez a férfi Donald Trump támadója az FBI szerint - Fotók

A Donald Trump volt amerikai elnök elleni feltételezett merényletkísérlet után a biztonsági hatóságok azonosították a gyanúsítottat - írják mára virradóra az amerikai lapok.

A letartóztatott férfi állítólag az 58 éves Ryan Wesley Routh az amerikai Észak-Karolina államból, aki nemrég költözött Hawaiira - írja a New York Times rendőrségi forrásokra hivatkozva. A támadófegyverrel felfegyverkezett férfit a titkosszolgálat fogta el, a testőrök tüzet nyitottak rá, és nem sokkal később a tetthely közelében lévő autópályán letartóztatták. Az FBI merényletről beszél.

„Nem tudom, mi történt Floridában, és remélem, hogy a dolgokat csak felfújták” - idézte a CNN a gyanúsított fiát, majd hozzátette: „Ő egy jó apa és egy nagyszerű ember”. A Fox News arról számolt be, hogy a gyanúsítottnak többször is meggyűlt a baja a törvénnyel. A sofőrt őrizetbe vették - közölte William D. Snyder a rendőrségtől. A gyanúsított nyugodtnak és higgadtnak tűnt. A rendőrség szerint az eset helyszínén egy AK-47-es, távcsöves célzókészülékkel ellátott támadófegyvert és egy kamerát találtak a bokrokban. A hivatalos tájékoztatás szerint maga Trump sincs már életveszélyben. 

Fotó: Profimedi/RedDot

Emlékezetes: július közepén az amerikai Pennsylvania államban egy kampányrendezvényen egy közeli háztetőről lőtt rá egy fegyveres Trumpra. A jobb fülét ért golyótól megsebesült, az elkövetőt pedig nem sokkal később a biztonsági erők lelőtték. Egy látogató meghalt, két másik pedig megsebesült. .

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra