Zokniban, vagy anélkül alszol? Kiderült, melyik az egészségesebb

Egyesek számára a zokni az ágyban nélkülözhetetlen, mások számára elképzelhetetlen. De melyik "megoldás" az egészségesebb? 

Különösen most, hogy odakint egyre hűvösebb és kellemetlenebb az idő, a zokni meghitt, meleg érzést nyújt. Sokan vannak, akiknek éjszakánként gyakran fázik a lába, ezért szeretnek zokniban aludni. De vajon a zokni viselése tényleg segíti az alvást, vagy egészségesebb, ha szabadon hagyjuk a lábunkat?

Zoknival, vagy zokni nélkül? 

A testhőmérsékletnek döntő szerepe van a nyugodt alvásban. Tanulmányok már bebizonyították, hogy a meleg lábak megkönnyíthetik az elalvást. Ennek oka egyszerű: amikor a lábak melegek, az erek kitágulnak, így a hő jobban eloszlik az egész testben. Ez jelzi az agynak, hogy ideje alvó üzemmódba kapcsolni. Az elalvási nehézségekkel küzdő emberek számára ezért előnyös lehet a zoknik használata.

Vérkeringés

A meleg lábak javítják a vérkeringést is, ami különösen előnyös lehet az olyan emberek számára, akiknek keringési zavarai vannak, akár a cukorbetegséghez kapcsolódóan is. Ezekben az esetekben is gyakran ajánlott zoknit viselni az ágyban, hogy elősegítsék a véráramlást a végtagokban.

Bőrápolás

Ha este bőrápoló krémet kensz a lábadra, zokni viselésével optimalizálhatod az ápolási folyamatot. A meleg biztosítja, hogy az összetevők jobban felszívódjanak, a zokni pedig megakadályozza, hogy az ágynemű koszolódjon.

Ezek az érvek a zokni mellett! De mi szól ellene? Lapozz és mutatjuk!

Lapozz a folytatásért!

24 óra