Zokniban, vagy anélkül alszol? Kiderült, melyik az egészségesebb

S hogy miért nem jó ötlet a zokni az ágyban? Erre is vannak érvek bőven.

Izzadt lábak

Vannak olyan emberek, akik alvás közben a hűvösebb környezetet kedvelik, sőt rosszabbul alszanak, ha túl meleg van. Ha zokni nélkül alszol, természetes módon biztosíthatod, hogy a felesleges hő a lábadon keresztül távozzon. Az is gyorsan előfordulhat, hogy a lábad izzadni kezd, ami növeli a lábgomba kialakulásának kockázatát.

Lélegzés

Mivel a lábad gyakran egész nap zokniban van, néha időt kell adnod neki, hogy „lélegezzen”. A friss levegő különösen jót tesz a lábaknak, de erre lehetőség sincs, ha nem csak nappal, hanem éjszaka is zoknit viselsz. A rosszul illeszkedő vagy túl szoros zoknik szintén akadályozhatják a vérkeringést, ami a pihentető alvás szempontjából kontraproduktív. A vér már nem tud olyan gyorsan átáramlani a lábakban, ezért azok kihűlnek.

Melyik az egészségesebb?

Végső soron a személyes alvási szokásaidtól függ, hogy zokniban vagy zokni nélkül alszol-e, mivel mindkét lehetőségnek megvannak az előnyei és hátrányai. Ha gyakran szenvedsz a hideg lábaid miatt, vagy hajlamos a megfázásra, akkor előnyös lehet a zokni az ágyban, mivel melegen tartja a lábad, és könnyebben elalszol. Mindazonáltal ügyelni kell arra, hogy a zokni lazán illeszkedjen, és légáteresztő anyagból készüljön, hogy elkerüld a túlmelegedést vagy a keringési problémákat.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra