Különös IQ-teszt: ez a teszt 3 perc alatt derít ki, mennyire vagy okos

Egy nepáli orvos szerint nem bonyolult IQ-tesztek kellenek ahhoz, hogy kiderüljön, ki mennyire okos. Elég két apró kérdés.

Azt, hogy mennyire intelligens valaki, többféle módon is meg lehet állapítani. De válaszoljuk meg előbb a kérdést: mitől lesz valaki intelligens?

Szempontok

Az intelligenciának nem csak egy típusa létezik. Míg akad, aki nagyon tehetséges például a matematikában és az analízisben, és a legbonyolultabb egyenleteket is meg tudja oldani különösebb erőfeszítés nélkül, könnyen lehet, hogy ugyanez a személy érzelmileg és szociálisan kevésbé intelligens, és az interperszonális kapcsolatokban folyamatosan nehézségekkel küzd. Vagy: biztos van olyan ismerősöd, aki több nyelven is beszél, és pillanatok alatt tanulja meg őket. De vajon a földrajzból is iylen penge? Vagy tud bármit a történelemről?

Típusok

Attól függően, hogy melyik modellből indulunk ki, akár kilenc különböző típusú intelligencia létezik. És természetesen nem lehet mindegyiket ugyanúgy meghatározni, ugyanakkor az is irreális elvárás bárkitől is, hogy mindegyiken kiemelkedően teljesítsen. Egy nepáli orvos most azt állítja, hogy kifejlesztett egy módszert, amely egy szempillantás alatt megmutatja, mennyire okos valaki.

Két kérdésre kell válaszolni csak - meglepő, hogy milyenekre! Részletek a galériában!

Galéria: ez a két kérdés deríti ki, mennyire vagy okos!
  • iq, teszt, intelligencia, orvos,
  • iq, teszt, intelligencia, orvos,
  • iq, teszt, intelligencia, orvos,

Címlapfotó: 123rf.com-illusztráció

24 óra