Túl forró volt a zuhany: meghalt a férfi - Milliós kártérítés jár a családjának

Hosszas agónia után halt meg egy férfi, mert szállodai szobájában a zuhany túl forró volt. Most a hozzátartozóknak milliós kártérítést ítéltek meg.

A szörnyű tragédia 2021. november 19-én történt az amerikai Kentucky államban - számol be a Knoxville News Sentinel. Alex Chronis, aki élelmiszer-értékesítőként egy Cincinnati környéki szakkiállításon vett részt, két kollégájával osztozott egy szobán az Econo Lodge Motelben. Amikor reggel felfrissülni ment, maga sem gondolta, hogy alákírja a halálos ítéletét.

A zuhanyzó 65 Celsius-fok körüli hőmérsékletre volt állítva.

A 76 éves férfi azonnal összeesett. Kollégái hallották meg a sikolyait és kihúzták a zuhany alól, de addigra már súlyos égési sérüléseket szenvedett. Bekenték a sebeit, bekötözték, majd elment a vásárba és eladta a portékáit. De még aznap felkereste a sürgősségit, ahonnan az orvosok kifejezett tanácsa ellenére végül elment - és ez lett a veszte. Két nappal a zuhanyzós incidens után az üzletkötő ugyanis kórházba került - amit már soha nem hagyhatott el. A számos műtét ellenére az állapota tovább romlott. Öt hónappal később a vidám családapa szerettei körében halt meg.

Fotó: Diginity Memorial

Alex Chronis 76 évesen, hosszú szenvedés után hunyt le.

Ezután egy évekig tartó jogi harc következett a motel üzemeltetőjével. „A halálát a súlyos forrázási sebekből eredő komplikációk okozták, amelyek olyan könnyen elkerülhetőek lettek volna, ha a szálloda vezetősége egyszerűen bevezet egy olyan eljárást, amely biztosítja a vendégek biztonságát” - mondta Jeff Blankenship ügyvéd a Law & Crime portálnak. Az esküdtszék bizonyítottnak látta, hogy a szálloda vezetősége nem tett eleget a vendégekkel szembeni gondossági kötelezettségének.

A túlélő hozzátartozói 2 millió dollár, azaz körülbelül 720 millió forint kártérítésre jogosultak.

Címlapfotó: 123rf.com-illusztráció

VIDEO
Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat

24 óra