22 év után találták meg az eltűnt férfi holttestét - mumifikálódott - Fotók

Megtalálták annak az amerikai hegymászónak a mumifikálódott holttestét, aki 22 évvel ezelőtt tűnt el hegymászás közben az Andokban.

Mint ahogyan azt a perui rendőrség hétfőn bejelentette, William Stampfl maradványait a Cordillera Blanca hegységben találták meg a klímaváltozás okozta jégolvadás miatt. A holttestén kívül a hideg miatt megmaradt a ruházata, a hegyi bakancsa és a felszerelése is. A férfit 2002 júniusában, 59 évesen temette maga alá egy lavina a több mint 6700 méter magasan fekvő Huascarán. A mentőcsapatok akkoriban hiába keresték, most az útlevele alapján viszont könnyen sikerült azonosítani, ugyanis az is jó állapotban van.

Az északkelet-perui hegyek és hófödte csúcsaik, mint például a Huascarán és a Cashan, közkedveltek a hegymászók körében. A világ minden tájáról érkeznek ide a sport szerelmesei. Májusban egy izraeli hegymászó holttestét találták meg a régióban, aki alig egy hónappal korábban tűnt el. Júniusban pedig egy olasz hegymászót találtak holtan, miután lezuhant egy csúcstúra során.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra