Rákdráma a brit királyi családban: Valaki megtörte a csendet

A brit királyi család nehéz időszakon megy keresztül: a 75 éves Károly király és a 42 éves Katalin hercegnő is rákbetegséggel küzd. Most a királyi család egyik tagja sokatmondó gondolaokat osztott meg.

A 64 éves Sarah Ferguson a cannes-i filmfesztiválon beszélt először a brit királyi családot sújtó súlyos betegségekről és elárulta azt is, hogyan birkózik meg a királyi család a betegség okozta válsággal. „Azt hiszem, a családon belüli összetartás a kulcs” - mondta a People című amerikai magazinnak a yorki hercegné, utalva Károly király és Katalin hercegnő betegségére.

„Az élet kulcsa, hogy mindannyian támogatjuk egymást” - hangsúlyozta Fergie, majd sokatmondóan hozzátette: „A megbocsátás is nagyszerű dolog. Szerintem meg kell bocsátani magunknak és másoknak is”.

A brit Mirror úgy látja, hogy ez a kijelentés „rejtélyes utalás” a királyi udvarban uralkodó hangulatra. Az azonban nem világos, hogy pontosan mire célzott a 64 éves yorki hercegné. András herceg volt feleségénél, aki állítólag a mai napig szoros kapcsolatot tart fenn a királyi családdal, korábban már kétszer diagnosztizálták rákbetegséget. Tavaly mellrák miatt kellett megműteni, néhány hónappal később pedig bőrrákot diagnosztizáltak nála, ami állítólag nem okozott áttéteket.

„Ma este nagyon jól érzem magam. Azt hiszem, sikerült a megfelelő helyre tenni a rákot ahelyett, hogy az uralna engem. A sarokba szorítottam” - mondta a hercegné a cannes-i vörös szőnyegen, és rendkívül harciasnak és optimistának tűnt. Közben Károly király és Katalin hercegnő kezelései zajlanak. Az máig kérdéses, utóbbi mikor áll ki újra a nyilvánosság elé.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra