A miniszterelnök közölte: holtan találták az eltűnt 2 éves kislányt - Fotók

Alexander Vučić, szerb elnök közölte, két férfit is letartóztattak, ők pedig beismerték a kislány meggyilkolását. "Miféle szörnyetegekkel van dolgunk?" - mondta a döbbent elnök.

Sajtóhírek szerint az elkövetők vezették el a rendőröket a holttesthez, egy szeméttelepre. A kislány a múlt héten játszott a házuk előtt a kelet-szerbiai Bor bányaváros közelében. Édesanyja egy rövid időre ugrott be a házba, mire kijött, a lányának már nyoma sem volt. A szerb hatóságok ezután a gyermekrablással kapcsolatos vészhelyzetekre létrehozott riasztórendszert is bevetették: Minden állampolgár SMS-t kapott Danka eltűnéséről.

Fotó: Profimedia/RedDot

A keresésébe az Interpol is catlakozott. A remény szikrája rövid időre felcsillant a hétvégén, miután egy bécsi buszpályaudvaron egy kisgyerekről készült videó került elő. De - mint ahogyan arról fentebb írtunk - egy Dankához hasonló lányt láttak az anyukájával. A kislány édesanyja a végsőkig reménykedett abban, hogy lánya épségben hazatér. "Várjuk, hogy vége legyen az egésznek, és a legjobbakat reméljük" - magyarázta a héten a szerb médiának.

Címlapfotó: Police.hu

24 óra