A minisztérium vizsgálatot indított: gusztustalan kampány egy középiskolában - Videó

Megdöbbentő videó készült egy középiskolában - és a felnőttek is partnerek voltak abban, hogy ez megtörténjen. Mindez egy adománygyűjtő akció keretében.

Az Oklahoma államban található Deer Creek nevű középiskolában a múlt csütörtökön készült felvételen az látható, ahogy a diákok hason fekszenek a padlón, miközben felnőttek ülnek előttük, akiknek a meztelen lábát állítólag mogyoróvajat kenték be. A háttérben egy mikrofonban valaki háromtól visszaszámol, a gyerekek pedig igyekeznek minél gyorsabban tisztára nyalni az előttül lévő lábat. Az internetre került videó hatalmas felháborodást keltett az Egyesült Államokban, így az iskola kénytelen volt egy közleményt kiadni. Magyarázatuk szerint a verseny egy adománygyűjtő kampány része volt, a részvétel pedig önkéntes.

"Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a videóval kapcsolatos információk nagy része pontatlan. Ennek ellenére ebben a konkrét játékban nem tartottuk tiszteletben diákjaink méltóságát és közösségünk büszkeségét" - közölte az iskola a New York Postnak, bocsánatot kérve az akcióért. Közben az állam oktatási minisztere bejelentette, hogy vizsgálatot indítanak az eset miatt:

"Ez undorító. Eltávolítjuk ezt a mocskot az oklahomai iskolákból. A hivatalunk vizsgálódik" - írta Ryan Walters szombaton az X-en.

Címlapfotó: X/libsoftiktok

24 óra