Orrvérzéssel ment a férfi kórházba: a tapasztalt orvos is megdöbbent, mit talált benne - Fotók

A halász orrában körülbelül 150 élő bogár tanyázott.

A lárvaállapotban lévő állatok több mint négy hónapon át táplálkoztak a férfi orrának és orrmelléküregének belsejében, és oda is piszkítottak. "A méretüket tekintve vannak különbségek, de a nagyobbak akkorák voltak, mint a kisujjam vége" - mondta az orvos a First Coast Newsnak. Azt is hozzátette: voltak olyan lárvák, amelyek a férfi szöveteobe fúródtak, mások "szaladgáltak". Az eltávolításuk sem volt egyszerű folyamat. Eleinte egy szívófejjel próbálták eltávolítani a lárvákat, de ez hamar elakadt. Végül más eszközökkel kellett kitépni őket.

Ráadásul a férfi az utolsó pillanatban mehetett a klinikára, mivel a lárvák ferzőzése már életveszélyessé vált. "Pont a koponyája tövénél voltak, közvetlenül az agya alatt, így ha átmásztak volna rajta, az akár meg is ölhette volna" - mondta az orvos, aki fül-orr-gégészi pályafutása során még soha nem látott ilyen esetet.

Rák

A halász úgy véli, hogy akkor fertőződhetett meg a rovarokkal, amikor döglött halakkal dolgozott. "Tudom, hogy változtatnom kell az életmódomon, amikor a halak kezeléséről van szó" - ismerte el az amerikai férfi, aki rendre a folyóban mosta csak meg a kezét munka után, tisztítószert sem használt. Ráadásul a férfinak 30 éve egy daganatot távolítottak el az orrából, ennek következtében nyílt sebek is voltak benne, az immunrendszere pedig gyengébb volt. Ez is kedvezhetett a lárváknak most.

Egy ideig még egy speciális orrsprayt kell használnia a teljes gyógyuláshoz.

Címlapfotó: 123rf.com-illusztráció

24 óra