Brutális videó: 30 kilométeren át üldözték a rendőrök az ámokfutót - Videó

Pécsett igazoltatták a férfit, a műszakija évekkel korábban lejárt, biztpsítása sem volt. A kocsiját így egy parkolóban hagyta - fél órával később azonban megint a forgalomban szúrták ki. Hajtóvadászat indult az ámokfutó után.

A TWN.hu információi szerint közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség egy baranyai férfi ellen, aki mintegy 30 kilométeren keresztül  menekült gépkocsijával a rendőrök elől. A lapunk úgy tudja, hogy a rendőrök még 2023 szeptemberében igazoltatták Pécsett a férfi, a kocsija műszakija lejárt, kötelező biztosítása nem is volt. A férfi elsétált, a kocsiját pedig lezárta. Aztán jött a megdöbbentő fordulat.

Mintegy fél órával később a korábban intézkedő járőrök észrevették a férfit az autójával. Rögtön a nyomába eredtek.

A férfi aznban nem állte meg, menekülőre fogta. "A vádlott ezután több, mint 30 kilométeren keresztül 140-150 km/ órás sebességgel száguldott a rendőrök elől, melynek során számos közlekedési szabályt sértett" - írja az ügyészség. Áthajtott piroson, a záróvonalat többször átlépte, illetve előzések során a szembejövő gépkocsikat fékezésre, lehúzódásra kényszerítette.

A rendőrök fedélzeti kamerája brutális jeleneteket rögzített:

"A vádlott egy Szigetvárhoz közeli szőlőhegyen a sáros útszakaszon elakadt, majd a gépkocsit hátrahagyva gyalog menekült el a helyszínről" - írja az ügyészség, és azt is elárulták,  akár három év börtönt is kaphat.

Címlapfotó: Facebook/Magyarország Ügyészsége

24 óra